Wednesday, September 20, 2006

Golf

 

PRAVILA GOLFA U SPAVACOJ SOBI

1.Svaki igrac mora da navuce svoju opremu za igru.


2. Vlasnik rupe mora da odobri igru na terenu.


3. Za razliku od otvorenog golfa, poenta je ubaciti stap u rupu, a zadrzati loptice van nje.


4. Za efektivniju igru stapovi treba da budu cvrsti. Vlasnicima terena je dozvoljeno da provere cvrstinu stapa pre nego sto igra pocne.


5. Vlasnici terena zadrzavaju pravo da ogranice duzinu stapa da bi izbegli ostecenja rupi.


6. Poenta igre je iskoristiti koliko je god pokreta potrebno da bi vlasnik terena bio zadovoljen. Nemogucnost da se ovaj cilj ostvari, moze da vodi do oduzimanja dozvole za igru na terenu u buducnosti.


7. Smatra se ne sportskim ponasanjem ako igru zapocnes odma posto stignes na teren. Iskusniji igraci ce obicno odvojiti vremena da se dive terenu, i obratice specijalnu paznju na dobro osmisljena ispupcenja.


8. Igracima se ne preporucuje da vlasniku terena spominju druge terene na kojima su igrali, ili koje trenutno igraju. Poznato je da povredjeni vlasnici sa vremena na vreme iz ovog razloga umeju da ostete igracevu opremu.


9. Igracima se preporucuje da ponecu opremu za slucaj kise, radi svoje zastite.


10. Igracima se preporucuje da dobro procene vreme za mec, narocito kada po prvi put igraju na novom terenu. Sa vremena na vreme se dogodi da igraci koji su igrali na terenu pre vas postanu veoma nasilni ako otkriju da neko igra na terenu koji su oni smatrali da je privatan.


11. Igraci ne treba da pretpostave da je teren uvek otvoren za igru. Neki se mogu naci osramocenim ako saznaju da je teren pod privremenim opravkama. Savetuje se igracima da u ovakvoj situaciji budu veoma pazljivi. Iskusniji igraci ce pronaci alternativne nacine igre u ovom slucaju.


12. Vlasnici terena su odgovorni za odrzavanje grmlja u neposrednoj okolini rupe kako bi omogucili bolji pogled za postavku i prilaz rupi.


13. Igracima se preporucuje da traze dozvolu pre nego sto pokusaju da igraju na zadnjoj rupi.


14. Spora igra je preporucljiva ali igraci treba da budu spremni da je ubrzaju, ako nista na krace periode vremena, ako vlasnik to zatrazi.


15. Smatra se odlicnim uspehom ako se ista rupa odigra vise puta u jednom mecu.


No comments:

zzgluposti