Sunday, March 16, 2008

CECOM NA MEDVEDA



---------- Forwarded message ----------
From: Olja

CECOM NA MEDVEDA!

Makedonski uzgajivač pčela Cecom plaši medvede koji mu kradu med

Sud u makedonskom gradu Bitolju proglasio je jednog medveda krivim za krađu meda iz košnica. Zoran Kiseloski, kome je medved naneo štetu, pokušao je u više navrata da ga otera, ali se meda konstantno vraćao. Kiseloski se zatim raspitao šta bi mu najefikasnije pomoglo u rešavanju problema i rečeno mu je da samo glasna muzika može da otera štetočinu. Zoran je potom nabavio jake generatore za svetlo i muziku i krenuo u akciju.

-Uzeo sam najjače generatore, osvetlio područje sa košnicama i čekao. Kada se medved pojavio, pritisnuo sam "plej" i krenula je Cecina pesma. Medved je nekoliko sekundi bio zbunjen, zastao je, a onda je pobegao kroz ogradu glavom bez obzira.
Medo nije dolazio nekoliko narednih nedelja i očigledno je da se prestravio, međutim, čim su se generatori ispraznili i Ceca utihnula, lopov se ponovo vratio, kaže Zoran Kiseloski.

Sud u Bitolju proglasio je medveda krivim zbog štete počinjene na košnicama i izrekao mu kaznu od 2.500 evra, ali taj iznos će, budući da životinja nema vlasnika i da pripada ugroženoj vrsti, platiti makedonska država.

No comments:

zzgluposti